В Международния ден на туризма Николай Иванов се срещна с представители на туристическия бизнес

Сеп 29, 2015 ВРАЦА Новини Избори 0 2137

Иванов: Важно е да чуя вашата дума и заедно да обсъдим план за действие за развитието на туризма във Враца

В Международния ден на туризма Николай Иванов, кандидат за кмет на Община Враца, проведе среща с хотелиери и ресторантьори в посетителския център на пещерата „Леденика“ във Врачански балкан. Над 30 представители на туристическия бизнес във Враца присъстваха на срещата.

 „За мен е важно да чуя какви са вашите виждания, въпроси и проблеми, които ще поставите и за решаването, на които е необходима по-сериозна ангажираност от страна на местната власт. Важно е да чуя вашата дума и заедно да обсъдим този план за действие, който ще ни направи по-обединени в търсенето на решения за развитието на туризма във Враца“, каза Николай Иванов.

На срещата стана ясно, че е необходима точна, кратка и изпълнима стратегия и конкретни решения, план за действие в различни направления, както за създаването на нови туристически продукти, така и в областта на планирането на кадрите, от които туристическия бранш се нуждае. Според присъстващите тези приоритети трябва да се заложат от фирмите в туристическия бизнес, защото според тях не администрацията  е тази, която ще съумее да направи точния план за действие така, че да се постигнат резултатите, които туристическия бранш търси. „Водещата роля трябва да вашата, а ролята на общината да се изразява предимно в осигуряване на възможност за създаване на условия, в подпомагане и партньорство при решаване на проблемите в туристическия сектор“, каза Николай Иванов. Той запозна присъстващите хотелиери и ресторантьори с направеното през последните четири години в областта на туризма, главно в посока на популяризиране на Враца. Подготвени са два много сериозни проекта, които ще допринесат да се създаде интересен туристически продукт. Те се състоят в  изграждане на  прилежаща инфраструктура около известни, но не достатъчно познати природни забележителности и археологически  находки, с което ще се популяризира културно-историческото ни наследство.

Всички присъстващи се обединиха около тезата, че Враца има достатъчно природни дадености, за да се наложи като туристическа дестинация. За да стане това факт обаче, основно трябва да се работи в следните насоки – подобряване на условията за достъп до Врачански Балкан – пълна реконструкция на пътя до местността „Леденика“  и осигуряване на безпроблемно водоснабдяване в района.

Представителите на туристическия бранш благодариха на Николай Иванов за това, че търси тяхното мнение и ги счита за надежден партньор  и изказаха благодарност за  подкрепата, която винаги са срещали от страна на Общината през изминалия мандат.